Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

13-11-2013 Eιδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων


Ηράκλειο: 40χρονος νεκρός σε τροχαίο 

Μοιραία ήταν η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου Αγίου Νικολάου.
Το τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας 40 ετών να χάσει τη ζωή του.
Συγκεκριμένα ο 40χρονος οδηγούσε ένα ασημί citroen με κατεύθυνση την Χερσόνησο, ενώ ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου κατευθυνόταν προς Ηράκλειο.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ενώ οι αξιωματικοί της τροχαίας ερευνούν τις συνθήκες
κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ξανά έξαρση του φαινομένου με τροχαία στα οποία πρωταγωνιστούν Ι.Χ., ενώ η λίστα με τους νεκρούς μεγαλώνει.

Ηράκλειο: Η Κρήτη αποχαιρέτησε σήμερα τον Στυλιανό Αλεξίου

Μια από κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες της Κρήτης και της Ελλάδας ο Στυλιανός Αλεξίου, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Ο Στυλιανός Αλεξίου ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην Γενικός Έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης και Διευθυντής του Μουσείου Ηρακλείου, ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Γερμανικού Ινστιτούτου και Επίτιμος Διδάκτωρ των πανεπιστημίων Padova, Αθηνών και Κύπρου.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλει σήμερα στις 2:00 το μεσημέρι στον Άγιο Τίτο στο Ηράκλειο ενώ ο ενταφιασμός έγινε στο Κράσι, τόπο καταγωγής της ιστορικής οικογένειάς του.

Ηράκλειο: Στις 18 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο αγωγή 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου 

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου η αγωγή των 20 εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης της ΕΡΤ, κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΕΡΤ. ΑΕ, του Ελληνικού Δημοσίου, «όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών» και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.»
Με την αγωγή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ζητούν την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους.
Στην αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, σύσσωμος ο Δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, (Ενώσεις Συντακτών και Ομοσπονδίες του κλάδου) συμπαρίσταται και με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή στις 11.3Ο π.μ. στο Ξενοδοχείο Λατώ του Ηρακλείου συνάντηση με αφορμή την εκτροπή που σημειώθηκε την 11η Ιουνίου και στρέφεται ευθέως κατά των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας και αλλοιώνει βάναυσα το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, συγκρούεται με την ίδια την κοινωνία. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν συνολικά τον δημοσιογραφικό κόσμο.
Παράλληλα, και οι φορείς της τοπικής Κοινωνίας, (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Πολίτες κατά του Χρέους και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου), κάνουν πρόσθετη παρέμβασή στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι , το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης σε αξιόπιστη λειτουργία, ανοιχτό στον παλμό της κοινωνίας με πίστη στο διάλογο, τη δημοκρατία, το ήθος και την ποιότητα.

Χανιά: Σύσκεψη για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από καιρικά φαινόμενα

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Χανίων, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα».
Της σύσκεψης προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών αρχών της περιοχής.
Τα θέματα προληπτικού χαρακτήρα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής: η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων και η επέκτασή τους όπου αυτό απαιτείται, οι καθαρισμοί ρεμάτων και υποδομών, οι καθαρισμοί των δικτύων υδροσυλλογής των ομβρίων, η προστασία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, η συντήρηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΗΕ κλπ.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στο έργο αυτό, και συγκεκριμένα στην εθελοντική τους συνεισφορά σε περιπτώσεις όπου οι ίδιοι γνωρίζουν και διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα στην δική τους περιοχή και υπάρχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασης (π.χ. καθαρισμός κάποιου φρεατίου στο οποίο έχουν εναποτεθεί διάφορα υλικά και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων).

Χανιά: Συνελήφθη εργολάβος για χρέη προς το Δημόσιο

Ένας 53χρονος εργολάβος στα Χανιά συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς για ανεξόφλητα χρέη στο δημόσιο.
Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 155.656 ευρώ.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Χανιά: Δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων
Δηλητηριασμένες εντοπίστηκαν σήμερα δεκατέσσερις γάτες στην περιοχή Κάτω Πύργος στα Περιβόλια Χανίων.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής που φρόντιζαν και τάιζαν τα αδέσποτα ζώα αλλά και με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων τα ζώα βρήκαν οικτρό θάνατο από « δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά-καρβαδιμικά φάρμακα».

Ρέθυμνο: Συνελήφθη η 23χρονη για απάτη πώλησης κινητών τηλεφώνων

Συνελήφθη - για άλλη μια φορά - μια 23χρονη, η οποία εξαπατά ανυποψίαστους προσφέροντας μέσω αγγελιών κινητά τηλέφωνα σε χαμηλές τιμές και μόλις εισπράξει τις προκαταβολές εξαφανίζεται.
Το τελευταίο θύμα της, είναι μια 22χρονη Ρεθυμνιώτισα η οποία μόλις διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο ποτέ να παραλάβει το κινητό για το οποίο είχε προκαταβάλει 150 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της 23χρονης, πήγε άμεσα στην αστυνομία και έκανε καταγγελία.
Έτσι χθες το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, αστυνομικοί εντόπισαν την 23χρονη και την συνέλαβαν για απάτη.