Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

16-11-2013 Eιδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Κρήτη: 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία από την αρχή του έτους στους δρόμους της Κρήτης 
 Μόνο συγκυριακή μπορεί να χαρακτηριστεί η μείωση που είχε σημειωθεί στα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη το πρώτο εξάμηνο του έτους.
 Συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2013 είχαν χάσει τη ζωή τους στο οδικό δίκτυο της Κρήτης 19 άνθρωποι αριθμός μικρότερος σε σχέση με αντίστοιχους του παρελθόντος.
 Όμως τα στοιχεία του δεύτερου εξαμήνου αποτυπώνουν εκ νέου την αμείωτη έκταση τραγικότητα του φαινομένου.
 Από την πρώτη Ιουλίου έως σήμερα, δηλαδή σε τέσσερις μήνες και δύο εβδομάδες, έχουν χάσει τη
ζωή τους στην Κρήτη 39 άνθρωποι, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 58 από την αρχή του έτους.
 Να σημειώσουμε πως από τους 58 νεκρούς οι 18 επέβαιναν σε Ι.Χ., οι 37 ήταν μοτοσικλετιστές και οι τρεις πεζοί που παρασύρθηκαν.

Χανιά: 25ετης κάθειρξη στο λεγόμενο "δράκο" των Αγίων Αποστόλων 
 Ύστερα από 3 αναβολές το Εφετείο Δυτικής Κρήτης διατήρησε σε ισχύ την πρωτόδικη απόφαση 25ετούς κάθειρξη, με την οποία είχε καταδικαστεί ένας Αλβανικής καταγωγής δράστης που το 2006 είχε επιτεθεί, τραυματίσει και βιάσει γυναίκες στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Χανίων.
 Συνολικά 7 κοπέλες από τα θύματά του βρήκαν το κουράγιο να τον καταγγείλουν. Κατά την απολογία του, πάντως, ο δράστης υποστήριξε πως δε θυμάται να έχει κάνει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, κάνοντας λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.
 Σύμφωνα με την απόφαση, όταν εκτίσει την 25ετή κάθειρξη, θα απελαθεί οριστικά από τη χώρα, με ταυτόχρονη δήμευση της περιουσίας του.

Χανιά: Προβλήματα από τις βροχές 
 Κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, αλλά και ζημιές στην αγροτική παραγωγή, άφησε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και της Παρασκεύης την ορεινή Κίσαμο και το Ανατολικό Σέλινο. Μέχρι σήμερα το πρωί η συγκοινωνία είχε αποκατασταθεί προς όλους τους οικισμούς του Αν. Σελίνου, ωστόσο, σε πολλά σημεία οι αγροτικοί δρόμοι παρέμεναν ακόμα αδιάβατοι εξαιτίας της λάσπης.
Πολλές καταπτώσεις πετρών έχουν γίνει σε σημεία που στο παρελθόν είχαν σημειωθεί πυρκαγιές και το έδαφος παρουσιάζει μεγάλη διάβρωση.

Ρέθυμνο: Συνελήφθη 50χρονος για χρέη προς το Δημόσιο
 Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 50χρονος για οφειλές δημοσίου. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
 Το συνολικό ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 342.858,39 ευρώ.