Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η Ν.Δ. ΒΑΡΙΔΙ... ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΑΨΗ ΣΤΗN ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ!!!

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
Γράφει ο Κ.Π. 
Αγαπητό Fimotro,
«Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε πριν από λίγο είναι ότι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, αυτό το διαλυμένο συνονθύλευμα που μετά βίας φτάνει το 4% στις...
δημοσκοπήσεις, βγαίνει από τον τάφο του σαν το Λάζαρο. Οι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με ζόμπι. Από τον θάνατο που τους οδήγησε ο ελληνικός λαός δίνοντάς τους πέρυσι 12% και πολύ χαμηλότερα στις δημοσκοπήσεις τους βλέπουμε να ξαναπαίρνουν υπουργικούς θώκους. Κλασικό παράδειγμα.,ο άνθρωπος που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Φυσικά το κλασικότερο παράδειγμα. Λαζάρου είναι ο ίδιος ο Βενιζέλος που ηγείται ενός διαλυμένου κόμματος αλλά το έφεραν οι συνθήκες και έγινε αντιπρόεδρος ξανά ενώ πήρε και το υπουργείο Εξωτερικών. Κι όπως λένε όλες οι πληροφορίες, τα. πήρε στο κρανίο ο Δ. Αβραμόπουλος...

Φαντάζεστε να μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση - πράγμα το οποίο δυστυχώς λίγοι ελπίζουν σήμερα - και να βλέπουμε στα κανάλια κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το 2014 το Βενιζέλο να πηγαινοέρχεται στην Ευρώπη ως υπουργός Εξωτερικών και να εισπράττει την δημοσιότητα; Θα πετάνε οι Νεοδημοκράτες τις τηλεοράσεις τους από το παράθυρο. Αν δεν το κάνουν ήδη καθώς είναι προφανής η αναντιστοιχία της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης με την λαϊκή βούληση.. ενώ ξαναγίνεται υπουργός ο Παντελής Καψής αναλαμβάνοντας την ΕΡΤ. Άνθρωπος όλων των καταστάσεων, βασικό στέλεχος του Ψυχάρη και τελευταία του Μπόμπολα καλείται να ξανανοίξει τη δημόσια τηλεόραση αφού πρώτα την αναδιαρθρώσει».
Αυτά έλεγε το antinews στις 24-6-2013 με τίτλο: «Κυβέρνηση νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας: Το έχουμε πει και παλιότερα από το antinews. Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ελέγχουμε την εξουσία κι αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Ερώτημα: από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα αγαπητό antinews τι έχουν δείξει οι έλεγχοι της εξουσίας; Ότι η ΝΔ κυβερνάει πραγματικά, η είναι «βαρίδι» του ΠΑΣΟΚ; Ίσως είναι σκληρό αυτό που λέω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, και αυτό αποκομίζω από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πολύ φοβάμαι ότι τις τηλεοράσεις δεν θα τις πετάξει από το παράθυρο όπως λες, αλλά στο προαύλιο του Μαξίμου!!!

Όλοι παλέψαμε και αγωνιστήκαμε για τον Αντώνη Σαμαρά όχι όμως να γίνει «βαρίδι» του ΠΑΣΟΚ! Δεν είναι τυχαίο ότι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλούν για χάρη που του έκαναν να γίνει πρωθυπουργός, και μάλιστα υπό προθεσμία! Τέτοια χάρη με εκβιασμούς δεν τη θέλουμε! Θέλουμε να ζήσουμε την ιστορία μας και τα όνειρά μας, όχι τα «χιονοδρομικά» κέντρα των Βρυξελλών και το Γερμανικό όνειρο της Μέρκελ!!!

Σε ότι αφορά τον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης, ούτε καν «βαρίδι» δεν είναι. Βενιζέλος και Καψής έχουν φτύσει κυριολεκτικά τη ΝΔ. Αν θέλετε να μάθετε για την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του κ.Καψή ανεβείτε στην Κατεχάκη και ρωτήστε τους «εργαζόμενους» στο μόρφωμα που λέγεται «ΔΤ». Ρωτήστε ποιοι ετοιμάζουν την προκήρυξη από την «αμαρτωλή» ΕΡΤ και τι σημαίνει Λουριδάς και Δημητρακάκος. Ποιοι ελέγχουν το ΕΣ και ΔΣ, με τι γνώσεις και πως επελέγησαν.

Χρειάστηκαν 47 χρόνια, εμπειρίας, γνώσης, αγάπης και πάθους, από ανθρώπους με κέφι και μεράκι να χτιστεί ένα δημόσιο οικοδόμημα, ενημέρωσης και ελευθερίας του λόγου. Ναι(!), με παθογένειες, πολιτικές παρεμβάσεις, ατασθαλίες, διορισμούς, αναξιοκρατία και φέουδο των ολίγων.
Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται, να εκτελείται εν ψυχρώ μια ιστορία, που γαλούχησε γενιές και γενιές Ελλήνων, με μια ανακοίνωση, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και μάλιστα «παράνομα απογευματινές» ώρες και όχι ξημερώματα παραβιάζοντας τους «νόμους». Αντίθετα, την 7η Νοεμβρίου, 5 μήνες μετά, ρίξατε τα ξημερώματα τη χαριστική βολή με την προστασία των ΜΑΤ. Και να κάνετε τι; Να χτίσετε στη θέση της ένα «μόρφωμα», με υλικά από το «Μοναστηράκι» μέσα σε λίγους μήνες. Με σχεδιαστές και αρχιτέκτονες διορισμένους «επαίτες» της εξουσίας!!! Μάλιστα αν ισχύει το λογότυπο της «ΝΕΡΙΤ» που σχεδίασαν και κυκλοφόρησε, τότε οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και χρειάζονται «ειδική» υποστήριξη(!).

Η απόφαση του Α. Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ, ήταν ένα κορυφαίο γεγονός-αλλά παιδαριώδη απόφαση-διότι αφορά, ένα δημόσιο αγαθό, που με τα μύρια όσα, παρείχε την δημόσια ενημέρωση και ελευθερία του λόγου. Η αναδιάρθρωση μπορούσε να γίνει με δεκάδες τρόπους και δεν έγινε. Αυτό θα πληρωθεί ακριβά από τον πρωθυπουργό.

Όσο για τον αρχιτέκτονα κ. Καψή, «ζει» σε άλλο κόσμο και μια εικονική τηλεοπτική πραγματικότητα, με τα όσα ονειρεύεται όπως δηλώνει σε φιλικά του μέσα, όπως χθες στον Real FM λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ανέλαβα αυτή τη θέση επειδή πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει αυτό που λέω "παράθυρο ευκαιρίας", να φτιάξουμε μια τηλεόραση που να είναι πραγματικά ανεξάρτητη από την κυβέρνηση!!! Αυτό είναι -αν το καταφέρουμε- ένα μείζον επίτευγμα για το πώς λειτουργούμε ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία. Αυτό το έργο είμαι αποφασισμένος να το φέρω εις πέρας, όσο καλύτερα μπορώ!!! Δεν ξέρω αν θα πετύχω ή δεν θα πετύχω αλλά, είμαι αποφασισμένος να το φέρω εις πέρας και στη συνέχεια να παραιτηθώ!» σημειώνοντας: «ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο, τα οποία έχουν απόλυτη ανεξαρτησία επιλογών(!!!). Εξ όσων γνωρίζω, η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εκ των οποίων το ένα θα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση και ένα δορυφορικό το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους!». Αχ!!! Ξύπνα καημένε Πεπονή για να θαυμάσεις τον Καψή!!!

Φίλες και φίλοι, πιστεύω ότι όταν καταλαγιάσω ο κουρνιαχτός και οι επιβήτορες της τηλεοπτικής εξουσίας αποχωρήσουν, μαζί με τους πραξικοπηματίες σφετεριστές της ενημέρωσης και ελευθερίας λόγου, η ΕΡΤ θα ξαναγεννηθεί πορφυρογέννητη και διαμαντένια, μέσα από τις στάχτες, και πάλι με το λογότυπο ΕΡΤ, γιατί η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται.

Και να θυμάστε πάντα τα λόγια της 11χρονης θεοδώρας που ήρθε από την Πάτρα με τους γονείς της να σας συμπαρασταθεί την Κυριακή το απόγευμα στο ραδιομέγαρο μιλώντας μπροστά στο μικρόφωνο: «Τι ωραίος που είναι ο ουρανός με τα ουράνια τόξα του, με τις αόρατες ελεύθερες φωνές.τις ανθρωπιάς και τις ελευθερίας..».                                                                                                                                                                    Φίλοι μου όχι δάκρυα, ψηλά το κεφάλι και δυνατή καρδιά...
Άντε γεια!